Koken op een cook stove – gefrituurde vlierbesbloesem

Inmiddels is het een klassieker geworden bij onze demonstraties van de EcoZoom. Onwijs leuk om te laten zien wat je kunt koken op een cook stove: gefrituurde vlierbesbloesem.

Gefrituurde vlierbesbloesem. En dat op een EcoZoom (https://www.ecozoomshop.nl). Speciaal voor @heemsboy 😉 #buitenkoken #outdoorcooking

Een foto die is geplaatst door EcoZoom Nederland (@ecozoomshop.nl) op

Heemskerk&Maassen waren zo erg onder de indruk, dat ze een apart artikel hebben geschreven over dit doodeenvoudige doch heerlijke gerecht. Hier onze omschrijving:

  • Pluk mooie volle takken vlierbesbloesem. Het is nu het seizoen, dus wees er snel bij. Op veel plekken groeit het gewoon langs de kant van de weg of misschien wel in je tuin.
  • Schud de takken uit om ze te ontdoen van mogelijke insecten. Met name kleine zwarte kevertjes wil je niet eten.
  • Maak pannenkoekenbeslag zoals je gewend bent.
  • Neem een pan en een olie om in te frituren. Heemskerk&Maassen geven de voorkeur aan arachide-olie. Let op dat je niet te hoge vlammen hebt: vuur en olie zijn geen ongevaarlijke combinatie.
  • Verhit de olie, tot zo’n 180 graden.
  • Doop de vlierbesbloesem in de olie; je kunt ze aan het steeltje vasthouden tijdens het frituren.
  • Haal ze uit de olie als de bloemetjes goudbruin zijn en dep even af met keukenpapier.
  • Bestuif met poedersuiker, of geef er honing, kaneel of stroop bij. Of niets; ze zijn van zichzelf al lekker genoeg.

Eet smakelijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *